De on-chain activiteit van investeerders duidt erop dat de prijscyclus van Bitcoin meer dan $ 166.000 bedraagt

De top van de Bitcoin-cyclus zou waarschijnlijk komen op prijsniveaus van meer dan $ 166.000 per munt als de geschiedenis zich herhaalt.

Na het doorbreken van de stijgende driehoek van twee maanden, blijft de prijs van Bitcoin ( BTC ) stevig boven de $ 60.000. Het huidige on-chain volume suggereert dat investeerders nog steeds sterk Bitcoin kopen tegen het huidige prijsniveau.

Bovendien ligt de huidige prijs niet eens in de buurt van een korte-termijnprijstop in vergelijking met historische netwerkwaarderingsmultiples.

BTC-prijsstierloop niet oververhit, blijkt uit activiteit van investeerders

Terwijl de bodem van de bearmarkt vaak samenvalt met de uitputting van de verkoper, komen bull-cycle-toppen voor bij de uitputting van de koper. Het bekijken van langetermijnbeleggersactiviteit tijdens de verschillende fasen van een bullmarkt bleek een goede indicator te zijn voor de prijsondersteuningsniveaus van BTC en oververhitte omstandigheden in het verleden. De huidige activiteit van investeerders suggereert dat de marktprijs verre van oververhit is.

On-chain analist Willy Woo , die een methodologie ontwikkelde om deze activiteit te meten, beschrijft het als volgt:

“Investor activity” is gebaseerd op on-chain volume. Dit komt omdat wanneer BTC tussen portemonnees tussen twee verschillende deelnemers beweegt, we aannemen dat er een betaling voor was off-chain (fiat of alt-coin). Het is een onvolmaakte maatstaf maar benadert wat er aan de hand is.

De investeerdersactiviteit, uitgedrukt in on-chain volume, wordt vervolgens vermenigvuldigd met de 2-jaars voortschrijdende mediaan van de „Netwerkwaarde“ over „Transacties“ (NVT) en vervolgens gedeeld door het circulerende aanbod. De prijs die via deze methode wordt afgeleid, wordt „NVT-prijs“ genoemd.

De NVT-prijs geeft niet alleen een goede indicatie van hoeveel volume bereid is de huidige prijzen te betalen, maar kan ook worden gebruikt als een schatting van de prijsbodem in een bullmarkt vanwege het lange termijn voortschrijdend gemiddelde van NVT. Daarom kan NVT ook het waarderingsveelvoud van het netwerk worden genoemd, afgeleid van het transactievolume, of kan het worden gezien als de PE, of „prijs tot winst“ -verhouding van Bitcoin.

NVT-premie zegt dat top op korte termijn mogelijk is voor $ 95K

De marktprijs daalde zelden onder de NVT-prijs tijdens een bullmarkt. Als dat zo was, bleek het een uitstekende koopmogelijkheid te zijn. De huidige NVT-prijs is $ 47.500. Op basis van de slotkoers van gisteren van $ 61.600 per Bitcoin, is de markt bereid een premie te betalen van 1,3 keer de huidige langetermijnwaardering van beleggers. Dit veelvoud wordt de NVT-premie genoemd.

Tijdens eerdere bullmarkten bleken NVT-premies boven 2 korte-termijnkoersen te zijn, en boven 3,5 markeerden de top van een bullmarkt. Momenteel suggereert deze statistiek dat de huidige NVT-premie van 1,3 nog lang niet in de buurt komt van eerdere bull market tops.

Op basis van de huidige NVT-prijs van $ 47.500, zou de volgende grote kortetermijntop met een NVT-premie van 2 waarschijnlijk op of boven $ 95.000 kunnen liggen, terwijl een potentiële cyclustop, met een NVT-premie van 3,5, op of boven $ 166.300 zou kunnen liggen.