Market Wrap: Bitcoin Tanks til $ 10,4K; ETH markedsdominans ved 2020 High

Bitcoin fortsetter sin nedadgående trend torsdag, med priser som faller så lave som $ 10 468 på spotbørser som Coinbase. Selv om det har kommet seg litt, har tradere som selger for fortjeneste absolutt vært temaet akkurat nå.

„Dette ligner på det vi har sett når bitcoin nærmet seg $ 10.000 og $ 11.000 nivåer, hvor fortjeneste skjedde ved noen få anledninger,“ sa John Kramer, en handelsmann i krypto reseptfritt firma GSR. „Mange investorer vil se på dette som en mulighet til å kjøpe dip.“

Akkurat som onsdag, spilte likvidasjoner en rolle i å forsterke bitcoins prisfall. Imidlertid var torsdagens utslettelse av lange tradere på derivatutveksling BitMEX litt høyere, med $ 10 millioner i timelikvideringer som toppet onsdagens $ 9 millioner timevis, tilsvarende et marginkall i kryptospråk.

„Noen mennesker som kjøpte inn over $ 11.500 i BTC med innflytelse, ble plutselig stoppet da vi rykket ned mot $ 11100,“ sa Chris Thomas, leder for digitale eiendeler for Swissquote Bank.

Thomas mistenker at bitcoins pris ikke vil nå nye 2020-høyder på kort sikt, til tross for å teste det nivået så sent som tirsdag da prisen slo $ 12,085. „Jeg tror vi handler i området 11 000 – 12 000 dollar for en stund,“ sa han.

Aksjer, mens den store asiatiske Nikkei 225-indeksen ble oppmuntret av forventningene, vil nytt lederskap i Japan fortsette den økonomiske stimulansepolitikken som er satt i verk av avtroppende statsminister Shinzo Abe, men aksjer i Europa og spesielt i USA er oversvømmet i rødt – som det er i det meste av kryptoøkosystemet torsdag.

Asias Nikkei 225 endte dagen i Tokyo og klatret 0,94%, forsterket av gevinster i kjemiske og metalsektorer .

Europas FTSE 100 gled 1,5% fordi bekymringene for ytterligere tap av arbeidsplasser på kontinentet førte til at investorene følte seg .

USAs S&P 500 falt med 4,1% da teknologibaksjer falt , inkludert Apple som falt 7,2% og Microsoft ned 6,7% .

GSRs Kramer ser aksjemarkedene med en viss frykt, og er bekymret for ytelsen til tradisjonell finansiering for balansen i 2020. „Aksjevurderinger forblir overoppblåst i øynene til mange observatører, og økonomisk usikkerhet vedvarer,“ sa han. „En slik kryptodråpe vil ikke avskrekke flertallet av investorene som har en langsiktig investeringsavhandling.“

Eterdominans dominerer

Den nest største kryptovalutaen etter markedsverdi, ether (ETH), var nede torsdag, og handlet rundt $ 402 og gled 7,6% på 24 timer fra 20:00 UTC (16:00 ET).

Men mens prisen er nede, fikk eters dominans av det bredere kryptomarkedet en 2020-høyde på over 14% onsdag. Selv om det dyppet litt torsdag, var eterens siste andel på disse nivåene tilbake i august 2018.

„Et stort antall nyttige prosjekter på Ethereum blockchain bidrar til etherdominansvekst,“ sa Azamat Malaev, medstifter av HodlTree, en desentralisert utlånsprotokoll. Imidlertid er skalering et problem som kan føre til at eters andel avtar, la Malaev til. “For å opprettholde denne trenden, må Ethereum raskt skalere nettverket. For vanlige brukere er transaksjoner allerede veldig dyre ”